Ai include ridichea albă în dieta ta? Dacă nu, atunci nu te vei bucura de cele mai bune beneficii pe care le are asupra sănătății. Fie că este vorba de detoxifierea organismului sau întărirea sistemului imunitar, ridichea albă este regina.
Cu doar câțiva ani în urmă, văzând în magazine acesti tuberculi aspectuosi, v-ați fi întrebat ce fel de legumă este aceasta si cum se mănâncă? Acum, daikonul este foarte popular si mulți grădinari îl cultivă cu plăcere pe parcelele lor.
Sursa: http://www.ingradina.com/?p=730662#ixzz4UQtnU4EF
Cu doar câțiva ani în urmă, văzând în magazine acesti tuberculi aspectuosi, v-ați fi întrebat ce fel de legumă este aceasta si cum se mănâncă? Acum, daikonul este foarte popular si mulți grădinari îl cultivă cu plăcere pe parcelele lor.
Ridichea albă este apreciată nu doar pentru gustul său delicios, ci si pentru calitățile benefice pe care le posedă, pentru randamentul înalt si capacitatea bună de germinare.
Ridichea japoneză variază destul de mult ca formă si culoare – ea poate fi atât albă, cât si roză, verde sau mov, rotundă ca ridichea de lună sau alungită ca un țurțure.
Traducerea mot-a-mot a denumirii acestei legume asiatice este: rădăcină mare. Ridichea noastră obisnuită este o rudă apropiată a acestei plante exotice.
Tuberculul mare poate creste până la 60 de cm si avea o greutate de până la un kilogram jumătate (unele exemplare ating si 5 kg).
- Ridichea japoneză daikon este prima legumă din istorie care a fost creată prin selecție în antichitate.
Grădinarii contemporani o cultivă cu succes peste tot, chiar si în condițiile aspre ale Siberiei. Aceasta nu este pretențioasă si are un gust proaspăt, delicat.
E timpul să cultivați si în grădina dumneavoastră această ridiche japoneză.
Sursa: http://www.ingradina.com/?p=730662#ixzz4UQtnU4EF
No comments:
Post a Comment